A kényelmes vásárlási élmény érdekében sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. A weboldalon megtekintheti a cookie kezelésről szóló tájékoztatónkat.

Adventi naptár: mi alapján válasszunk?

Adventi naptár: mi alapján válasszunk?

Az adventi naptár mára már Magyarországon is nagy divat lett. Többféle, szebbnél szebb adventi kalendárium kapható. Hogy segítsünk kiválasztani a legmegfelelőbbet, mutatjuk, mi mindent kell figyelembe venni.

Az adventi naptár népszerűségének oka

A karácsonyra várva megkezdődik az otthonok ünnepi díszítése, melynek egyik központi eleme az adventi kalendárium. Ma már szinte kötelező kellék a kisgyermekes családoknál az adventi naptár, melynek kinyitását oly nagyon várják a gyerkőcök minden nap.

Az adventi kalendárium eredetéről már írtunk egy korábbi cikkünkben, érdemes azt is elolvasni. Blogunkban egyébként is számos érdekességet, termékismertetőt találnak, mely megkönnyíti az adventi díszek vagy a karácsonyi ajándékok kiválasztását.

Az adventi naptár lényege, hogy karácsonyig minden nap kinyitunk egy-egy fiókot, melyben a gyerekek számára apróbb meglepetések, édességek rejtőznek. Ezzel nemcsak a lurkóknak kedveskedünk, hanem lelkünket is felkészítjük az ünnepre.

A gyermekek utánzás által is sokat tanulnak. Ha látják, mennyire fontosak nekünk az olyan tevékenységek, melyek nem a munkáról, hanem a megállásról, pihenésről szólnak, akkor majd ők is hasonlóan cselekednek. A lelki egészség szempontjából is hasznos, ha minél több időt töltünk együtt, például közösen nyitjuk ki az adventi naptárt vacsora után.

Világító adventi naptár fából - Merry Christmas - Small Foot

Világító adventi naptár fából - Merry Christmas (Small Foot)

Értesítés

A legszebb adventi naptárak

Hogy milyen adventi naptárt válasszunk otthonunkba, az sok mindentől függ. Célszerű először méret alapján megvizsgálni a termékeket, hiszen nem mindegy, mekkora helyet foglalnak majd el az ebédlőben vagy a nappaliban. A legszebb adventi naptárak nagy méretűek, az egész szoba díszei is lehetnek egyben.

Fajáték webáruházunkban sok, fából készült adventi naptár található, többségük valamilyen házikót formáz. Ezek jellemzően körülbelül 40 x 10 x 40 centiméter nagyságúak. A fiókok méretét is érdemes figyelembe venni, mert nem mindegy, mi kerül majd beléjük.

Vannak kimondottan pici fiókkal rendelkező adventi naptárak, ide egy-egy szép üzenetet, matricát vagy más apróságot érdemes csak tenni, a csoki nem fér el benne. Inkább adventi díszként funkcionálnak ezek a termékek.

Jellemzően LED-világítással rendelkeznek az adventi kalendáriumok, a sötét szobában nagyon jól mutatnak, megteremtik a karácsonyi hangulatot. Ez is befolyásolhatja a választást.

Világító adventi naptár fából - vásár kis házikókkal - Small Foot

Világító adventi naptár fából - adventi vásár (Small Foot)

Értesítés

Színes és natúr fa adventi naptárak

A fából készült adventi naptár igazi ékessége otthonunknak. A többségük natúr fa, melyben esetleg a díszítő elemek vannak színes fából.

Vannak azonban piros színű fa adventi kalendáriumok is kínálatunkban. Igen népszerű a piros házikó hóemberrel adventi naptárunk, melyet korábbi cikkünkben részletesen bemutattunk. Írásunkat a termékről azért is érdemes elolvasni, mert javasoltunk pár dolgot, mi minden tehető bele a fiókokba.

A piros a karácsony, az ünnepek egyik fő színe a zöld mellett. Az erőt, a tüzet, az életet jelképezi, ezért tettek őseink mindig piros almát is a karácsonyfára.

Világító adventi naptár - piros házikó hóemberrel - Small Foot

Világító adventi naptár - piros házikó hóemberrel (Small Foot)

Zsákok, füzérek, felakasztható adventi naptár

Míg egyesek kimondottan fa adventi naptárat keresnek otthonuk díszítése céljából, mások a füzéreket részesítik előnyben. Számukra is van kínálatunk: filcből, papírból vagy textilből készült adventi zsákocskák a falra akasztva hozzájárulnak az adventi hangulathoz.

A kis tasakokba nagyobb méretű ajándékok is beleférnek: édességek, kis játékok, irodaszerek, melyeknek örülnek a gyerkőcök.

A füzérek kedvezőbb áron kaphatók a fából készült naptáraknál, szép és vidám kinézetük miatt a gyerekek számára ezek is tetszetősek.

Felakasztható adventi naptár füzér - juta zsákok - Small Foot

Felakasztható adventi naptár füzér - juta zsákok 

Kosárba

Tekintsék meg termékajánlónkat a cikk alatt! Az adventi naptárak mellett apró játékokat, kisebb irodaszereket, társasjáték kiegészítőket, karácsonyfadíszeket is találnak, melyek jól elrejthetők a fiókokban, zsákocskákban.