A kényelmes vásárlási élmény érdekében sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. A weboldalon megtekintheti a cookie kezelésről szóló tájékoztatónkat.

Egy népszerű ügyességi játék: a rugós kopogtató fakopáncs

Egy népszerű ügyességi játék: a rugós kopogtató fakopáncs

A madarak és fák napja alkalmából egy népszerű madaras játékot, a rugós kopogtató fakopáncsot mutatjuk be. Ez a népi játék nagy kedvence sok gyereknek, mivel rendkívül szórakoztató.

A madarak és fák napja

Magyarországon már több, mint 100 éve ünneplik a madarak és fák napját. Ez a világnap minden évben ugyanazon a napon van: május 10-én.

Azért rendkívüli ez az esemény, mert magyar kezdeményezésre indult útjának a madarak és fák napja: 1902-ben Herman Ottó kérésére Chernel István ornitológus szervezte meg először hazánkban a megemlékezést. Előtte Párizsban egyeztek meg az európai államok arról, hogy megvédik a mezőgazdaságban fontos szerepet betöltő madarakat.

Azóta ünnepeljük május 10-én a fakopáncsokat, gólyákat, cinegéket, fecskéket, feketerigókat, és még ki tudja, hány hasznos madarat.

1906-ban gróf Apponyi Albert vallás- és közoktatásügyi miniszter rendeletben írta elő a madarak és fák napja megszervezését minden iskola számára. Ezért az óvodások, kisiskolások is készülnek a jeles napra, gyakran vannak vetélkedők, tudástesztek, rajzversenyek az ünnephez kapcsolódóan.

Régóta szokás az is, hogy ezen a napon választják meg az év madarát és az év fáját. 2022-ben a zöld küllő nyerte el a címet, ez a harkályfélék családjába tartozó faj nagyon hasonló az ismert fakopáncshoz. Az év fája idén pedig a nagylevelű hárs lett.

Rugós kopogtató fakopáncs játék

Rugós, kopogtató fakopáncs játék

Értesítés

Madaras játékok a Vesszőparipa fajáték webáruházban

Mivel minden állatot nagyon szeretnek a gyerkőcök, a játékgyártók gyakran készítenek olyan játékokat, melyeken megtalálhatók a legkedveltebb állatkák valamilyen formában: kutya, macska, maci, a szavannák állatai, a farmon élő állatok.

A madarak sem kivételek: sok játékon feltűnik a kopogtató fakopáncs, a kecses flamingó, a szépséges hattyú vagy a bájos pingvin. Webáruházunkban is számos olyan játék kapható, melyeken megtalálhatók a madaras motívumok. Kedveltek nagyon a szerepjátékok során használt fafigurák, állatfigurák is, a madarak kicsinyített másai. Blogunkban sok, a madarakról szóló írás elérhető.

Rugós kopogtató fakopáncs madárházzal - népi játék

Rugós kopogtató fakopáncs madárházzal - népi játék

Értesítés

A rugós kopogtató fakopáncs

A sok-sok madaras játék közül a rugós, kopogtató fakopáncs népi játékunkat mutatjuk most be. Ez ugyanis nagyon népszerű termékünk, ami nem véletlen, hiszen a felnőttek is jól ismerik: gyerekkorunkból emlékszünk rá.

A GOKI márkájú játék egyszerűségénél fogva lett közkedvelt: egy fakopáncs van felfüggesztve egy hosszú drótra, amin lefelé haladva kopogtat. Nagyon vicces, a kisgyermekek szívesen bíbelődnek vele, a felnőttek pedig nosztalgiával nézik.

A rugós fakopáncs, a kopogtató harkály játék több változata is kapható boltunkban. Van köztük olyan, mely Németországban elnyerte a Jó játék, azaz a Spiel Gut minősítést. A hagyományos fakopáncs ábrázoláson kívül található webáruházunkban rózsaszín bóbitájú fakopáncs, és fészekkel, kis gombákkal felszerelt változat is. Mindegyik nagyon bájos, mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Rugós kopogtató fakopáncs rózsaszín hajjal - gyerek játék

Rugós kopogtató fakopáncs rózsaszín frizurával - ügyességi játék gyerekeknek

Kosárba

Mit fejleszt a fakopáncs játék?

Ez az egyszemélyes ügyességi játék elsősorban a kézügyességet fejleszti. Ahhoz ugyanis, hogy a fakopáncs elinduljon lefelé az állványon, hátra kell kicsit húzni. A rugó megnyúlik, a visszaengedést követően pedig mozgásba lendül a kismadár.

A retró játékok közé is sorolható ez a termék. A régi korok hangulatát idéző játékok mind nagyon kelendőek. A rugós fakopáncs játékon kívül ilyen a búgócsiga, a fém kutyaház persely, a matrjoska baba, a csattogós lepke, a Gazdálkodj okosan társasjáték, és a sok-sok diafilm is, melyek szintén megrendelhetők tőlünk.

Egy retró fakopáncs játék tehát arra is alkalmas, hogy beszélgetést indítsunk a csemetével, meséljünk neki a múltunkról, a gyerekkorunkról. Így a gyerkőc hallhat a családi kultúráról, megismerheti a közös értékeket, mintákat.

A rugós kopogtató fakopáncs népi játék, retró játék a Logikai és ügyességi játékok között kapott helyet webáruházunkban, de gyerekszobába ajánlott dekorációk között is megtalálható.

Üde színfoltja lehet a gyerkőc szobájának, óvodások és iskolások is játszhatnak vele, kiváló kikapcsolódást nyújt a rugós fakopáncs a tevékenységek közti szünetekben.

wink

Cikk alatti kínálónkban retró játékok és ügyességi játékok közül válogattunk, tekintse meg őket a képekre kattintva! Webáruházunk várja megrendelését!