Barion Pixel
A kényelmes vásárlási élmény érdekében sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. A weboldalon megtekintheti a cookie kezelésről szóló tájékoztatónkat.

A legkeresettebb képességfejlesztő játékok

A legkeresettebb képességfejlesztő játékok

A képességfejlesztő játékok egy összefoglaló elnevezés – valójában minden olyan játékszer idetartozik, ami által ügyesednek, okosodnak a gyerekek. Cikkünkben a legkeresettebb fajtákat mutatjuk be életkor alapján.

A képességfejlesztő játékok lényege

A képesség egy olyan tudásfajta, amelynek birtokában tudunk cselekedni, alkotni, tenni valamit. Ez a tulajdonság velünk születik, és a növekedésünk során fejlődik. Többféle képességünk is van, de ezek eltérő ütemben erősödnek, válnak aktívvá. Ha pedig valamelyik gyengébben működik, azt erősíteni kell: erre valók gyerekkorban a képességfejlesztő játékok.

♦ A pszichológia az alábbi képességeket vizsgálja: érzékelés, észlelés, tanulás és emlékezés, gondolkodás, nyelv. Kimondottan e területek fejlesztésére is születnek képességfejlesztő játékok, ezek leginkább az óvodáskorban használatosak. A Készségfejlesztő és tanulójátékok kategóriában gyűjtöttük össze valamennyit.

♦ A pedagógiában az írást, az olvasást és a számolást tartják számon a legfontosabb képességek között, ezek fejlesztését segítő játékok is rendelkezésre állnak kínálatunkban az Oktatási segédeszközök között.

♦ Ugyanakkor a felsoroltakon kívül a gyermekek zenei és alkotói (kreatív) készségeinek fejlesztése sem elhanyagolható, így ezekre is léteznek külön képességfejlesztő játékok. Amennyiben valaki ilyet keres, érdemes a Gyerekhangszerek, illetve a Művészeti és kézműves játékok kategóriában szétnéznie.

♦ Természetesen a mozgást fejlesztő gyerekjátékok is nagyon fontosak már a járástanulás kezdetén is, később pedig egyre nagyobb szerepet kapnak. Számtalan mozgásfejlesztő játék található webáruházunkban, ezek egy része beltéri, másik részük szabadtéri használatra való – mindenki megtalálhatja az ideális darabot.

Futóbicikli - Small Foot - mozgásfejlesztő játék

Képességfejlesztő játékok babáknak

Nézzük, melyek azok a képességfejlesztő játékok, amelyek a leginkább keresettek! A lista korántsem teljes, hiszen egyedi igényektől is függ, mely gyermeknek mire van szüksége.

♦ Már az 1-2 éveseknek is készülnek képességfejlesztő játékok – ezek elsősorban a mozgásfejlesztést szolgálják.

Ide tartoznak a következő eszközök:

csattogós lepke - képességfejlesztő játék babáknak

♦ A kognitív (tanulási) képességek fejlesztése is ebben a korban kezdődik meg azonban. Érdemes a gyerkőcöt minél többet hintáztatni, ringatni, mert ez kihat a későbbi teljesítményére.

A legfontosabb képességfejlesztő játékok babáknak a következők:

 

♦  Zenei fejlesztéshez beszerezhető például esőbot, rumbatök, zenélődoboz, később pedig a metalofon is.

Hintázó golyóvezető- motoros lépességfejlesztő játék babáknak - Small Foot

Képességfejlesztő játékok óvodásoknak

Valójában itt igen nagy a lehetőségek tárháza e téren, hiszen az 3-6 éves gyerekek napi fő tevékenysége a játék, amelynek során észrevétlenül is ügyesednek, okosodnak.

♦ Az iskolára készülve számtalan területen van szükség a fejlesztésre. Kiemelendő a finommotorika, amely tulajdonképpen a kéz izmainak erősítése. A rajzolás, a gyurmázás nemcsak ezt hivatott szolgálni azonban, hanem a kreativitás fejlődését is. Nézzen szét a Festés és a Kézműves eszközök kategóriánkban.

♦ A szocializációs készségek erősítése is ennek az időszaknak a feladata: szerepjátékok során a gyermekek megtanulnak jól kommunikálni, helyesen viselkedni egyes szituációkban. Éppen ezért van sokféle kellék boltunkban éttermes, boltos, orvosos, barkácsolós stb. szerepjátékokhoz.

♦ Kedvelt képességfejlesztő játékok óvodáskorban a kirakók, építőkockák, mozaikok, de a társasjátékok is. Ezek az érzékelés és észlelés, emlékezés fejlesztésén túl a figyelem és koncentráció erősítésére is alkalmasak. Foglalkoztatókönyvek, színezők is rendelkezésre állnak e célból.

Logikai és ügyességi játékok kategóriánkban számtalan olyan eszköz érhető el, amelyekkel ezek az alapvető képességek szintén fejleszthetők – többek közt golyópálya építőjátékokat, egyensúlyozó társasjátékokat, tangramokat talál itt az érdeklődő.

♦  Mozgásos játékok terén az egyensúlyérzék fejlesztésére helyeződik a nagyobb hangsúly: a most divatos montessori hinta és egyéb fejlesztőeszközök is beszerezhetők ehhez kínálatunkból. De ugyanilyen jó célt szolgálnak a célbadobók és a tekejátékok is.

Montessori hinta - képességfejlesztő játék óvodásoknak

♦  Zenei fejlesztéshez az alábbi képességfejlesztő játékokat ajánljuk:

  • játékgitár
  • száncsengő
  • kasztanyetta
  • dob
  • triangulum
  • metalofon
  • játék hangszerasztalok

Mind kapható kínálatunkban!

Metalofon - zenei képességfejlesztő játék óvodásoknak

Képességfejlesztő játékok kisiskolásoknak

♦A logikai műveletek és a gondolkodás fejlesztésére születtek meg azok a képességfejlesztő játékok, amelyek az Oktatási segédeszközök, illetve a Logikai játékok nagy gyerekeknek kategóriában találhatók meg.

♦  Írásfejlődést segítő eszközök, szorobán és abakusz, tanulóóra, mágneses rajztábla egyaránt kapható kínálatunkban.

Tanulóóra - képességfejlesztő játék kisiskolásoknak

Keressen bennünket bátran az elérhetőségeinken, amennyiben tanácstalan, és nem tudja, gyermekének mely képességfejlesztő játékra lenne leginkább szüksége!


KAPCSOLÓDÓ BLOGCIKKEK

Melyek a legismertebb montessori fejlesztő játékok?

Mozgásfejlsztő játékok, mozgásfejlesztő eszközök

Készségfejlesztő játékok 1 éveseknek

Mozgásfejlesztő játékok, nagymozgásos játékok babáknak

Koncentráció fejlesztése játékokkal

Matematikai képességet fejlesztő játékok

Különleges ügyességi játékok a figyelem fejlesztésére

Mire jó a golyóvezető játék?

5 egyszerű ötlet a finommotorika fejlesztéséhez

Ami igazán fejleszti a mozgást: mászóháló gyerekeknek