A kényelmes vásárlási élmény érdekében sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. A weboldalon megtekintheti a cookie kezelésről szóló tájékoztatónkat.

Fagylaltot tessék!

Fagylaltot tessék!

A nyár legjobb édessége a fagyi. A nagy melegben mindenkinek jólesik a hűsítő finomság. A gyerekek pedig nemcsak a valóságban vannak odáig érte, hanem a játékcukrászdákban is szívesen árulják.

Egy kis fagylalttörténelem

A fagyit már az ókori Kínában, Egyiptomban és a Római Birodalomban is ismerték, de csak az 1700-as évektől kezdve vált ismertté. Addig csak a tehetősebb emberek csemegéje lehetett, mivel költséges volt az előállítása. Magyarországon a 18. században lett ismert a fagylalt, a szomszédos osztrákok által terjedt el. Ekkor még jegeczedett tejhabnak hívták a fagyit, később a fagyosnak vagy hideg nyalatnak nevezték. Az első fagylaltokat még üvegkehelyben szolgálták fel a pincérek a kávéházakban, a tölcsért csak a 20. században találták fel. Ma már elképzelhetetlen a nyár a hűsítő jeges csoda nélkül. A cukrászdákban többféle ízű fagyi kapható, de a boltokban jégkrémet is vásárolhatunk. Kávéba vagy sütemények mellé is tehetünk egy-egy gombóccal. Mindenkinek megvan a kedvence. A világon a legjobban a csokoládé és a vanília fagylaltot szeretik az emberek. Egy kutatás pedig azt is kiderítette, hogy vasárnap adnak el legtöbbet fagyiból.

Irány a játékcukrászda!

Mivel a gyerekek a felnőttek utánzásával sajátítanak el számos készséget, ezért nem meglepő, hogy egyik kedvelt játékuk a boltos játék. A hagyományos boltok mellett azonban érdemes játékcukrászdát is berendezniük, ahol desszertek, édességek kaphatók. A fagyiállványokon sorakozó fagylaltok, jégkrémek árusítása közben fejlődik a kommunikációs készségük, a kreativitásuk, képzelő erejük is. A gyerekek szívesen kínálják a színes, élethű fagyikat a vásárlóknak. Közben gyakorolhatják az alapvető szófordulatokat, az illedelmes köszönést, a helyzetnek megfelelő mondathasználatot. A játékcukrászda tulajdonosaként maguk is süthetnek süteményt, készíthetnek kávét, adhatnak el fagyit. Ha cukrászdás játékot játsszunk velük, alkalom adódik arra is, hogy elmondjuk, mire kell figyelni a fagylalt evése közben. Milyen következményekkel jár, ha túl sokat eszünk belőle? Mi történik, ha lecsepegtetjük vele a ruhánkat? A szituáció során még a színek és a gyümölcsök megismerésére is nyílik lehetőség. Ezért is érdemes játékcukrászdát nyitni, benne sok-sok finom fagyival, jégkrémmel, süteménnyel!

Fajáték webáruházunkban a boltos, konyhás szerepjátékok között találhatók berendezések, kiegészítők a cukrászdás játékokhoz is. Nézzen szét kínálatunkban!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog hír