Barion Pixel
A kényelmes vásárlási élmény érdekében sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. A weboldalon megtekintheti a cookie kezelésről szóló tájékoztatónkat.

A járássegítő sorsa – 5 ok, amiért érdemes járássegítő vásárolni

A járássegítő sorsa – 5 ok, amiért érdemes járássegítő vásárolni

A szülők szeretik boldognak látni gyermeküket, s mindent megtesznek annak érdekében, hogy egészséges, kiegyensúlyozott embert neveljenek belőle. Ezért vásárolnak a járás megtanulásához – ami fontos mérföldkő egy baba életében - különböző járássegítőket, húzogatós és tologatós játékokat. Ám sokakban felmerül a kérdés: mi lesz ezekkel a játékokkal a későbbiekben? Mennyi ideig játszik velük a gyermek?

Most összegyűjtöttünk 5 dolgot, amire használhatók még ezek a járássegítők a járás megtanulása után is.

1. A járás megkezdése előtt a húzogatós játékokat ajánlják a szakemberek. Ezek felkeltik a baba figyelmét, motiválják őket a mozgásra, az elindulásra. Mivel kattogó, csattogó hangot adnak ki, mindezt ritmusosan, a babák nagyon kedvelik őket, a hangjukat megnyugtatónak, biztonságot adónak tartják.

A későbbiekben, 2-3 éves korban pedig alkalmasak a formák, a színek és a számok megtanulására, vagy a logikai készségek fejlesztésére, az ok-okozati összefüggések megláttatására.

járássegítő babáknak

2. A járássegítők legnagyobb hasznát egyéves korban vesszük. Amikor a gyerek még tétován jár-kel a lakásban, biztonságot ad neki egy stabil játék, amire támaszkodhat. A legnagyobb előnyük ezeknek a termékeknek, hogy több funkcióval is rendelkeznek. Így még 2-3 évesen is hasznos szórakozást jelentenek a gyermekeknek. Nagyon gyakori, hogy formabedobót, labirintust, memóriajátékot vagy golyóvezetőt is tartalmaznak, s ezzel a babák számos készségét fejlesztik.

 

3. A járássegítők további előnye, hogy fegyelemre, rendre is szoktatnak. Hiszen a legtöbbjük alkalmas arra, hogy valamit rátegyünk, beletegyünk. Így a gyermekek hamar megtanulják azt, hogy vigyázzanak a dolgaikra és ne hagyjanak semmit szanaszét a lakásban. Óvodáskorban ezért már dicséret jár, ami növeli a gyermekek önbecsülését.

Járássegítő fakockával

4. A szerepjátékok ideje az óvodáskor. Ekkor már a gyermek ügyesen jár, szalad. Itt az ideje annak, hogy kreativitása fejlődjön, fantáziája segítségével új dolgokat alkosson. Engedjük, hogy vegye elő és használja régi kedvenc játékait, de most más funkcióval, mint annak idején. Például a korábbi járássegítő kiskocsi most vár lesz, a tologatós játékból pedig házőrző, várat védő állat, amivel előbb meg kell küzdeni a királylányért. Itt már tényleg csak a képzelet szab határt!

 

5. Végül, de nem utolsó sorban azért is érdemes járássegítőt, húzogatós és tologatós játékot vásárolni gyermekünknek, mert mire megtanul járni, már ott is a kistestvér, akinek szintén hasznára válnak majd ezek a játékok. Funkciójuknál fogva ezek a termékek mindig biztonságosak, stabilak, általában tömör fából készülnek, így több generáción át is élvezettel használhatók.

Járássegítő formabedobó

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog hír Járássegítő