A kényelmes vásárlási élmény érdekében sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. A weboldalon megtekintheti a cookie kezelésről szóló tájékoztatónkat.

A hónap játéka: gesztenyelyukasztó

A hónap játéka: gesztenyelyukasztó

Az ősz kezdetén mi más is lehetne a legnépszerűbb termék, mint a gesztenyelyukasztó a GOKI-tól! A kézműves fajátékot több korosztálynak is ajánljuk.

Mit tud a gesztenyelyukasztó?

Ez az egyszerű szerkezet megkönnyíti az őszi dekoráció elkészítését. Szedjünk pár darab gesztenyét, majd helyezzük őket egyesével a satuba! Tekerjük rá a fogót, hogy jó szorosan álljon! Majd a hegyes fémtűvel fúrjunk apró lyukakat a gesztenyékbe! Vegyük ki, majd a kifúrt lyukakba illesszünk hurkapálcát, fogpiszkálót, és készítsük el az aranyos kis gesztenyefigurákat! Rajzoljunk, ragasszunk rá szemet, orrot, szájat!

Létrejöhet így számos alkotás: emberke, sündisznó, kutyus, pók, zsiráf. Mert a gyermeki képzelet határtalan!

A satuba fogást követően négy helyre is beszúrhatjuk a fúrót, így nem kell mindig forgatnunk a gesztenyét. Ezzel a termékkel biztonságos módon fúrhatjuk ki a terméseket.

A gesztenyelyukasztóval makkot is fúrhatunk, sőt akár diótörésre is alkalmas a szerkezet! A diók törésekor csak a fogantyút kell forgatni, nem kell használni a hegyes fémtűt.

 

Milyen képesség fejlődik a gesztenye lyukasztása során?

Elsősorban a finommotorikus készségeket fejleszti a gesztenyefúró. A kis kezecskékkel történő apró mozdulatok már az írástanulást készítik elő. A szem-kéz koordináció fejlődését is segíti ez a fajáték. A gyerkőcök észre sem veszik, és játszva fejlődnek. Remekül szórakoznak közben. A kreatív tevékenység során a harmóniára, szépségre való igényük is kialakul. Az egyedi gesztenyefigurák készítésekor ügyelnek a helyes arányokra, a színek összhangjára. Ha a szülőkkel vagy a nagyobb testvérekkel dolgoznak együtt, akkor alkalom nyílik arra is a gesztenyék pakolgatása, lyukasztása közben, hogy megismerjék ennek a növénynek a jellemzőit, beszélgessenek az őszről, az évszakokról. Így könnyen kialakítható a környezettudatosság is, többet megtudnak a természetről.

 

Még néhány szó a kézműves termékről

A gesztenyelyukasztóval már óvodások is játszhatnak. Örömmel fogják a satuba helyezni a terméseket, az ügyesebbek a fúrást is végezhetik szülői felügyelettel. Kisiskolások számára azonban igazi kincs ez a játék, hiszen fantáziájuk segítségével számos figurát készíthetnek el. Produktivitásuk hatására önbizalmuk is nő, a gesztenye emberkékkel díszíthetik az ebédlőt vagy a saját szobájukat is.

Felnőttek számára is nagyszerű kikapcsolódást nyújt a gesztenyefúró.

A fajátékot a németországi GOKI gyártja. A lyukasztó a Peggy Diggledey-sorozat része. (Peggy egy bájos kislány, akinek az ük-ük-ük-ükapja kalóz volt.) A piros-fehér csíkozású mintáról könnyen felismerhető a termékcsalád. Nálunk tanulóóra és egyensúlyozó torony is kapható e sorozatból.

A gesztenyelyukasztó tavaly szeptemberben az egyik legnépszerűbb termékünk volt, ami nem csoda. Óvodába, iskolába jövet-menet könnyen gyűjthetünk makkot, gesztenyét, és a házi feladatok elvégzése után örömmel kézműveskedhetünk, alkothatunk. A gesztenyefigurák pedig szobánk díszei lehetnek.

Kosárba

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog hír